De Eerste Stap (voor volwassenen van 16-jaar)

€ 139,50 pp (VJ-2020)

betaling in 2 termijnen van € 69,75 is ook mogelijk.

Start in Terneuzen op 29-jan.2020

 – Duur complete cursus: 9-lessen incl praktijk

De digitale fotografie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De ontwikkeling gaat hard en het strijdperk tot het combineren van portable apparatuur met ingebouwde camera, zoals gsm, notebook enz.enz is losgebarsten. Toch zie je dat dan veel mensen iets missen en alsnog een spiegelreflex, compact-, systeem- of middenformaat-camera aanschaffen met de gedachte om dan betere foto’s te gaan maken. Echter de vele mogelijkheden zorgen er vaak voor dat men het te tijdrovend vind om dit helemaal uit te zoeken en wordt toch maar voor de veilige instelling gekozen, ofwel we gaan “automatisch” fotograferen, wat natuurlijk heel erg jammer is. De automaat doet immers niet altijd wat we willen en door de onbekendheid met de camera accepteren we dit, doch kijken altijd scheef naar iemand die dit wel voor elkaar krijgt.

In “De eerste stappen” leren we hoe je met je camera kunt fotograferen zonder de “automaat” te gebruiken. Al na enkele lessen zal je zelf ondervinden dat je anders gaat fotograferen. Door opdracht-gericht fotograferen, leren we de camera beter kennen en zal dit een goede balans vormen om verdere fotografie-uitdagingen in de toekomst op te pakken. Ook tijdens de lessen zullen we stilstaan bij de instellingen en/of werking van je camera. Het is dan ook raadzaam je camera tijdens de gehele cursus mee te nemen.

Inclusief koffie/thee & schrijfbenodigheden.

Tempo cursusverloop: Tweewekelijks m.u.v. eerste 2 lessen. (week)

Maximaal aantal deelnemers: 12.

(Inschrijvingen voor de najaarscursus zijn reeds gestart, er zijn nog plaatsen beschikbaar / Inschrijven per mail: foto@fotofranky.nl)

Benodigdheden: Fotocamera (Compact-Compactzoom-Spiegelreflex-Systeemcamera)